Нови 2 км мрежа ще изгради Овергаз в столичния квартал „Малинова долина“

Разпределителната инфраструктура ще достигне до над 1 300 битови клиенти

2 370 метра газоразпределителна мрежа ще изгради Овергаз в столичния квартал „Малинова долина“ до края на септември 2024 година. Новата мрежа ще достигне до над 1 300 битови клиенти, които ще могат да се възползват от многобройните предимства на природния газ. След приключване на строителните дейности, изградената от дружеството инфраструктура в столицата, ще достигне 646 километра. Това е първият етап от проекта на компанията в района, като Овергаз ще продължи развитието на мрежата спрямо клиентския интерес.

По-голямата част от новата газоразпределителна мрежа ще се изпълни по безтраншеен метод – чрез насочени хоризонтални сондажи и изтегляне на тръбите, което означава, че съществуващите настилки и терени няма да бъдат засегнати. Където това не е възможно, терените по трасето ще бъдат възстановени в първоначалния им вид след приключване на строителните работи.

Благодарение на модерната разпределителна инфраструктура, по която газът достига до домовете им, семействата, които използват синьото гориво, не страдат от дългите профилактики. Новата мрежа не изисква да се извършват дълги ремонти през лятото и потребителите на услугата да остават без топла вода в продължение на дни.

Други новини